Cedarwood aromatherapy essentials

Nieuw! Cedarwood aromatherapy essentials van Rainpharma bij Healthy Body Lounge

Officiële naam en afkomst

De officiële naam is Cedrus Atlantica. De essentiële olie is verkregen uit de snippers of het zaagsel van deze majestueuze groenblijvende boom met naaldachtige grijsgroene bladeren. De boom kan tot 35 meter hoog worden en komt vooral voor in het Atlasgebergte in Marokko.

Eeuwenoude tradities

Ceder heeft een lange gebruiksgeschiedenis. Deze olie werd al door Egyptenaren gebruikt om te balsemen of te parfumeren. Cederolie wordt veel verwerkt in insectenwerende producten.

Opbrengst

Er is ongeveer 1 kilogram snippers nodig om een flesje van 30ml essentiële olie te verkrijgen. Dat is een opbrengst van ongeveer 3%, wat relatief hoog is. Daarom is de olie zeer betaalbaar. We gebruiken de overschotjes, bijv. van de meubelindustrie. Hierdoor is het ecologisch verantwoord.

Geur

De geur van atlasceder is warm, houtig, enigszins kamferachtig, en blijft heel lang in een ruimte hangen. Sommigen vergelijken het wel eens met de geur van nieuw leer of potloodslijpsel. De parfumindustrie gebruikt deze olie veelvuldig in geuren die warmte en kracht uitstralen. Ceder wordt gekarakteriseerd als basisnoot.

Eigenschappen

De olie van atlasceder bezit een breed werkingsgebied. Zo is de olie antiseptisch, wondhelend, samentrekkend, schimmeldodend, slijmoplossend, vetsplitsend (daarom effectief bij cellulitis), kalmerend op het zenuwstelsel en een tonicum voor de lymfe (opnieuw: cellulitis).

Toepassing in het geurlampje

In het geurlampje verspreid ceder een heerlijk warme houtige geur. Als verdamping werkt ceder bij luchtweginfecties, chronische bronchitis en kou. Ceder droogt het teveel aan slijm op. Verder doodt de olie vele bacteriën en schimmels in de lucht. Ceder is verwarmend en kalmerend en verzacht onrust, angst en woede. Dosering: naar eigen voorkeur.

Toepassing op de huid

In huidverzorging is ceder in te zetten bij acné en een vette huid, bij cellulitis, huidschimmels, jeuk en chronische huidziektes. Atlasceder stimuleert de lymfecirculatie en stimuleert het immuunsysteem. Omdat ceder naast een lymfetonicum ook een tonicum voor de nieren is, werkt ceder ondersteunend bij oedeem. Dosering max. 8% in onze Professional Massage Oil = max. 20 pipetjes in een fles van 250ml.

In het bad

Een bad met ceder is ’s avonds heerlijk ontspannend na een stressvolle dag. Verder is ceder in te zetten bij huidklachten, luchtweginfecties, gewrichtspijnen, oedeem en urineweginfecties. Dosering max. 10 druppels mengen met Precious Bath Oil en oplossen in een warm vol bad.

Zwangerschap

Uitsluitend uitwendig gebruiken met een maximum dosering van 2%.

Spiritueel

Ceder wordt sinds mensenheugenis gebruikt als wierook, oa. in Tibet. De ceder wordt geassocieerd met spiritualiteit en ons contact met het hogere. Het helpt om het gevoel van evenwicht in ons leven te zoeken of te behouden. In het fysieke bereik kan ceder ingezet worden als slijmoplosser en men ziet de parallel met zijn subtiele werking: ceder helpt ook ons mentale ‘slijm’ op te lossen dat onze geest kan verstoppen. Door de indrukwekkende en majesteitelijke verschijning van de boom geeft ceder de indruk ‘ruimte in te nemen’. Ceder kan mensen helpen die angst hebben om ruimte in te nemen. Ceder geeft dan steun.

 

Cedarwood aromatherapy essentials

Cedarwood aromatherapy essentials

Leuke ideetjes

  1. Meng Professional Massage Oil met essentiële olie van ceder en maak zo je eigen anti-cellulitis olie. Dagelijks grondig inmasseren. (max 8% cederolie bij lokaal gebruik).
  2. Maak een room spray met ceder om insecten te weren.
  3. Meng Precious Bath Oil met ceder voor een verwarmend ontspannend bad.
  4. Gebruik onze Skin Wash met ceder als neutrale zeep om je houten meubels te reinigen en in topconditie te houden.

Crafted with Passion.
Offered with Love.

Te koop bij:
Healthy Body Lounge
Thorbeckegracht 40
8011 VN Zwolle
Nederland
E-mail: info@healthybodylounge.nl
Telefoon: +31(0)38 303 30 26

www.healthybodylounge.nl